Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Марков: Премиерът да помисли докога ще толерира „Да, България”

„Ислямизацията нанесе тежък удар на Европа. Вижте какво става във Франция. Четири полицаи убити в гръб, подпалиха им „Нотр дам”, заяви Георги Марков пред Нова ТВ. 

„Гордея се, че съм софиянец. В рамките на ЕС няма друга столица, която 30 години да не е допуснала социалисти и либерали на власт. Личните качества и приличното поведение на Йорданка Фандъкова надделяха и тя победи”, сподели Марков. Той допълни, че всеки град има своите проблеми, както и София.

„На всички ни е ясно, че имаме нужда от още промени. Касиране на изборите няма как да има. Победата на ГЕРБ  по градовете е убедителна. От сега заявявам, че през 2021 г. Борисов ще спечели изборите”, каза още Георги Марков.

Той допълни, че ГЕРБ трябва също да направи своите избори. „Премиерът нека помисли докога ще толерира „Да, България”, смята Марков.  

Да, България“ и тези общности не са десни. Единственото, което искат е да свалят ГЕРБ от власт от власт, защото мислят, че ако няма ГЕРБ, ще са те, а то не е така“, подчерта той.

„Това е столица. Тук са съсредоточени всички НПО-та, които в огромната си част безделничат, но работят с чужди пари. Около Да, България тази цялата неолиберална общност – съдии, Правосъдие за всеки, Хелзинкския комитет, който го докарахме дотам, че да дава бележки за благонадеждност на убийци и на базата на тези бележки съдът да ги освобождава", възмути се професорът. 

Той критикува и евродепутата Радан Кънев и Димитър Делчев от ДБГ. "При тази ситуация в София, какво прави Радан Кънев в ЕНП? Сега председател на ЕНП ще е Донал Туск, либерал и приятел на Бойко Борисов. Да го пита нормално ли е Радан и този от ДБГ, който разлепваше плакатите на Мая Манолова да са в ЕНП", попита той.

„Сърдим се на Слави Трифонов, че направи партия „Няма такава държава“, а аз питам има ли друга държава, в която целия Съдебен съвет – 25 висши държавни магистрати, двама от които председатели на върховните съдилища и главния прокурор, се карат 10 часа по телевизията. Къде го има председател на Върховен съд да чете политически тирамби и анализи. Не му е това работата“, коментира още Марков.

“Резултатите на изборите в София ми казват, че съм горд софиянец. Няма такъв град – в рамките на ЕС няма друга столица, която 30 години да не е допуснала социалисти и либерали на власт. Преди СДС, а сега и ГЕРБ не го допусна”, каза той по повод изборите в столицата.

В София беше хвърлен голям ресурс. Голямо обединение се получи срещу Фандъкова. Освен това обединение на десни избиратели, репресирани и реституирани, нейните лични качества и поведение, и най-вече направеното, надделяха, защото седи някакво момче и вика: „Ще спасим София.“ Абе момче, ти не знаеш ли, че СДС и ГЕРБ я спасихме. Ти знаеш ли каква столица наследихме – най-грозната столица в Европа, заедно с Тирана. Само където бункери не направиха, заедно с мавзолея, мумията, празните магазини, заградения Александър Невски за Великден. Бой за банани като маймуни – само за Нова година, защото тогава Коледа не празнувахме официално. Агнешко само за Великден.“, обобщи промените в София и в България Георги Марков.

„Касиране на изборите в София няма как да има", прогнозира той. "По телевизиите никой не каза, че местните избори не са само кметски. Те са и за избор и на местно самоуправление, за общински съветници. Кметът е само изпълнителен орган, той е министър-председател. Но в местните парламенти ГЕРБ ги уби – в София разликата е 15%, в Пловдив – 20%, във Варна – 20% и в Бургас – 40%. Ако това бяха парламентарни избори, 50 депутати само от София щяха да влязат в Народното събрание. Победата на ГЕРБ е удивителна.“, категоричен бе проф. Георги Марков.

„Да дадеш Русе на БСП на датата 3 ноември е груба политическа грешка. Русенки на тази дата свиреха Гриша Филипов. Позор е загубата на този град-символ на демокрацията“, каза още той. 

„Демокрацията е ротация, Не може вечно да си на власт. Нормално е при местни избори, които са и мажоритарни да има обединения около един човек и някъде да се губи, но победата на ГЕРБ е зашеметяваща, защото София, Пловдив, Варна и Бургас – тези четири знакови града те са най-важните административни, спортни и културни центрове. Две трети от българите живеят в тези четири града“, каза той и заяви твърдо, че смята, че с тези резултати на ГЕРБ на местния вот, през 2021 партията ще спечели и парламентарния вот. 

"Битката Манолова с Корнелия ще е много интересна. Ще има две БСП-та - на Мая и на Нинова. И ще си пишат писма, ще се карат на пленуми, ще се отлюспват. И това е", заяви Георги Марков", коментира Марков. 

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!