Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Демократична България: Бащата на Плевнелиев е бил секретар на ОК на БКП, той – щатен комсомолски секретар

big_ec85dd1003684f32b1b47fbcb6d262dc

От пресцентъра на „Демократична България“ изпратиха до медиите официална позиция на партията.Съобщението е във връзка с провелата се вчера работна среща на ГЕРБ, предаде „Дунав мост“.

Ето позицията на „Демократична България“ без редакторска намеса:

„Позиция на Демократична България

По повод нападките на премиера Борисов, президента Плевнелиеви други водещи политици от партия ГЕРБ, насочени срещу Демократична Българияи избирателите, подкрепили нашите кандидати, заявяваме следното:

1. Инсинуациите за свързаност на политици от Демократична Българияс бившата комунистическа номенклатура, дошли от представители на партия, която за пореден път включи в своите кандидатски листи значителен брой агенти и доносницина комунистическата Държавна сигурност и която има във висшия си ръководен орган членове на бившата БКП, като самия Борисов, Нунев, Стоянова и дори новоизбрания кмет на София, са обикновен и примитивен политически цинизъм. Поради това ги отминаваме с погнусата и пренебрежението, които единствено заслужават.

С недоумение приемаме опитите за внушения че сме леви и „деца на бивши комунисти” и от президента на ГЕРБПлевнелиев, чийто баща е бил секретар на ОК на БКПв Благоевград, а самият Плевнелиеве бил щатен комсомолски секретар.

2. Демократична Българиязаяви ясно на пресконференция след първия тур, позицията си да не подкрепи на балотажа за избор на кмет на община София никой от достигналите до балотажа кандидати поради това, че те не предлагат онези необходими промени в управлението на общината, от които и тя, и гражданите на София се нуждаят.

3. Демократична Българияне гледа на своите избиратели и привърженици като на хора, на които някой може да нареди как и за кого да гласуват. Техният избор е тяхно суверенно право. Тяхно суверенно право, гарантирано от Конституцията, е и запазването на тайната на вота им.

Изказванията на политици от ГЕРБ, в които се твърди, че те са гласували по определен начин, е или груба клевета, ако не се базира на обективни факти, или престъпление, ако тази партия действително разполага с обективни данни за това, как са гласували гражданите на София на балотажа на 3 ноември.

Смятаме, че Прокуратурата би трябвало да разследва тези изказвания, за да установи има ли данни за извършено престъпление от страна на политици от управляващата партия, или се касае единствено за клеветническа кампания, насочена срещу Демократична Българияи нашите привърженици и избиратели“.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!