Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изненада: Уредиха бунтовната Дани Каназирева с висок държавен пост, а вас с Дани

iznenada-dani-kanazireva-stava-noviia-711

Дани Каназирева, която оглавява местната партия под тепетата „Съюз за Пловдив“, ще бъде новият областен управител на Пловдив, пише Трафик нюз.

Според неофициални данни решението е взето по-рано днес по време на заседание на Министерски съвет и лично по предложение на премиера Бойко Борисов.

Решението е взето на заседанието на Министерски съвет в сряда (без да присъства в предварителния дневен ред), а Каназирева е потвърдила за назначението си и пред „24 часа“, уточнява вестникът.

„Назначението ми за областен управител на Пловдив е знак за нова политика на диалог и уважение и баланс във властта. Крайно време е да спре напрежението в града, да има спокойствие и да работим за Пловдив. Най-после ще се види, че институциите работят заедно, а не в конфронтация. Ще водя политика на диалог и уважение, без интриги“, казва тя пред вестника.

Каназирева е бивш общински съветник в ОбС-Пловдив, като първоначално влиза през листите на ПП ГЕРБ. Изключена е от групата и от партията през 2010 г. с решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, като основанието беше „многобройни обаждания, сигнали и проведени срещи с членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ – Пловдив, относно нерегламентирани и несъгласувани действия в Общински съвет – Пловдив от Дани Стефанова Каназирева, уронващи престижа на партията и несъответстващи на политиката на ПП ГЕРБ“.

Впоследствие Каназирева създаде своя партия „Съюз за Пловдив“, с която се яви на местните избори през 2015 и 2019 г. Като кандидат за кмет на Пловдив през 2015 г. тя спечели 16 844 гласа. Резултатът й от първия тур на последните кметски избори на 27 октомври 2019 г. беше 12 460 гласа.

Казусът с Каназирева се превърна във фокус на изборната нощ, след като се оказа, че екзитполовете на три социологически агенции я класираха като сигурен участник на балотажа срещу Здравко Димитров.

Постът на губернатор на града е овакантен, след като Здравко Димитров, който го заемаше до преди 1 месец, спечели кметското място в Община Пловдив.

Кандидатурата му бе издигната от ГЕРБ. Очакваше се от управляващата партия, която до момента залагаше на близки до нея кадри за областен управител, да подбере някой от партията, като дори беше спрягано името на Иван Тотев, който вече има опит с един мандат на поста.

В случая обаче Каназирева, която се състезаваше със Зико за кметското място и остана трета в надпреварата с подкрепата на 11.32% от гласуващите в Пловдив, е предпочетена.

При първия тур на изборите екзитполовете на социологическите агенции ѝ отредиха балотаж, а по-късно се оказа, че очевидно изследванията са манипулирани за целите на подобен резултат.

Без оглед изборните неволи, Каназирева, която се класира като общински съветник, очевидно ще освободи още едно място на следващия в листата на „Съюз за Пловдив“, тъй като нейният кабинет ще се премести в Областна управа-Пловдив.

Трафик нюз, 24 часа

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!