Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов след неуспеха в Русе и Благоевград: Бяхме се превърнали в дерибеи. И точно там загубихме! Благодаря на българския народ

Благодаря на Господ и на българския народ, че след Апартаментгейт пак ни дадоха доверието си.

Върнахме се към реалността!

Фрог: Членове на СИК в София притеснени от химикалки, които им раздали от общината

Това бе първият коментар на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след втория тур на местните избори. 

Там, където сме загубили областни градове, ще можем да видим управлението и да споделим отговорност, подчерта Борисов.

Не е нормално една партия да спечели областните градове.  

Другите с по-ниски резултати пък хептен нямат претенции. То не е нормално толкова пъти подред да побеждаваме. Доскучава! 

С шарените общински съвети ще има възможност да споделим отговорността. Там, където губим: Благоевград, Русе, партията е първа политическа сила, групите в общинските съвети са най-големи, така че може да си поделим отговорността“, посочи премиерът Бойко Борисов. 

„Колкото и да са предварителни резултатите, са ясни що-годе. Отново огромният брой избирателите ни дадоха своето доверие“, коментира премиерът. 

 „Хубаво е политолози и социолозите, които каните в студиата, отдолу да пише - „никога непозналите резултат“: Кольо Колев, Андрей Райчев. Поредна победа е това. Или били купени гласове в Русе, Благоевград, където сме паднали, и там ли сме купили гласовете?! Когато президентските избори печели президентът, значи са честни?! Там, където сме загубили областни градове, ще можем да видим управлението и да споделим отговорност“, продължи Бойко Борисов. 

Партията е първа. В някои от структури в страната бяха се превърнали в дерибеи. И точно там загубихме. След “Апартаметгейт“ и Камбитов, дето играе ръченица с пари на челото- хората ги наказаха. Между първи ивтори тур падна с15 %.  

Дай Боже всекиму такова отстъпление! Взели са пари - социолози, политолози, все трябва нещо да измрънкат, обобщи лидерът на ГЕРБ. 

Там, където направих промени, работеха активно срещу нашите кандидати. Виждате, че синьо-червената мъгла пак искаше да управлява в София. 

Благодаря на Господ и на българския народ, че след Апартаментгейт пак ни дадоха доверието си, изтъкна той. 

На въпросите на медиите от приятелски огън ли е загубила партия ГЕРБ в Русе и Благоевград, Борисов отвърна с недоумение: "Думата "загуба" за ГЕРБ?! Честито на победителите тогава!"

"Събрах ги и Камбитов, и Икономов, и кмета на Сандански, и им казах "Ще загубите". "Не, ще спечелим!", казаха те. Сега партията ще си направи изводите, по-добре е да се очисти. ГЕРБ ще вземе решение да няма кметове с повече от три мандата", заяви Бойко Борисов.

На въпроса ще има ли промени в ГЕРБ, Бойко Борисов каза, че не обича израза независим кандидат. "Аз съм живял в София, когато управляваше Софиянски и знаете какъв беше градът. Аз съм противник на така наречените независими кандидати. Независим от какво?! Кой отговаря тогава? Кадиев издигна Иванчева и след няколко месеца каза, че не отговаря за нея. За всички наши грешни действия получаваме шамари и уроци. Иначе от следващите избори да има само независими кандидати и партиите да се промъкваме към тях и да казваме – той е нас, защото печели. Затова съществуват политическите партии! Той е наш, затова че спечели и някога сме му казали "добър ден", ли", продължи да се възмущава Борисов. 

"Кметствата се управляват от общинските съвети – там приемането на важните решения става с мнозинство. Така работи държавата. Всичко друго води до анархия и отговорност", добави още премиерът.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!