Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Манолова: Видяхме дъното, до което може да стигне властта! Безобразно и безнаказано купува гласове! Властта няма страх от закона и няма срам от хората

Кампанията беше трудна, черна и нечестна!

Това бе оценката на независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова след като се разбра, че тя губи втория тур на местните избори в София. 

Аз няма да се откажа, ще намеря формата тази гражданска енергия да бъде използвана, за да се промени модела в София и в България, бе категорична тя. 

Повече не трябва да допускаме хората, които ни управляват, да бъдат избирани със силов и с купен вот, изтъкна тя.

Заедно можем и ще продължим да работим за промяната, бе категорична Мая Манолова. 

Безобразно и безнаказано се купуват гласове - това е ситуацията в страната, обобщи ситуацията след мстните избори Мая Манолова. 

Властта няма страх от закона и няма срам от хората, бе категорична гражданският кандидат за кмет на София. 

Протестен вот от близо 170 000 души на втория тур, преброи тя гласовете за себе си 

Спечелиха гражданите. За първи път от 14 години в София имаше балотаж. Изговориха се открито проблемите. Видяхме страха в очите на властта, видяхме и дъното, до което може да стигне властта, продължи с обобщенията Манолова.

Между първия и втория тур за мен гласуваха още 50 хиляди души.

София показа, че може да се обедини - всички демократично настроени граждани си подадоха ръка и показаха, че могат да преодолеят партийните различия. Щастлива съм, че това се случи. Но това обединение без свобода, демокрация и върховенство на закона е невъзможно, каза още тя. 

"Що се отнася до моето участие в тази кампания, наистина дадох всичко от себе си в една трудна, жестока и нечестна кампания. В нито един момент не отговорих на вандалските актове с вандализъм, на лъжата с лъжа, на агресията с агресия, на купуването на гласове. 

Подкрепата на хората, вдъхновението им, за мен бяха по-важни от манипулациите и от черната кампания. Ще бъда пределно искрена тази вечер. 

Ако ме питате от какво ме е страх. Не ме е страх от загубата, от принудата, от директните заплахи, от силовото постигане на резултат. Не съм страхлив човек и вие го знаете. Страхът ми най-ясно се изрязава в думите на един от кандидатите за районни кметове, който днес по обяд ми каза: "Нищо не мога да направя, купуват пред очите ми гласове, и полицаите го виждат и казват: "Нищо не можем да направим". Страх ме е от думите "Нищо не мога да направя". 

Това е реалната ситуация в страната. А тя е безобразно и безнаказано купуване на гласове. Безнаказано за управляващата партия ГЕРБ. Видяхме как силово се склоняват хора да гласуват, а правоохранителните органи действат селективно", посочи в началото на изявлението си пред медиите Манолова. 

Тази нощ показахме как може да бъде преодолян модела на еднопартийната и едноличната власт, видяхме пътя, по който той може да бъде демонтиран, каза още Манолова. И допълни, че според нея гражданите имат смелост да извървят заедно този път докрай.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!