Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не е виц! След като му омръзна на побеждава Бойко пожела да стане донор! Над 1000 души чакали! Прикани и всички (които не могат без него) да станат донори също

.
Премиерът Борисов изрази категорична подкрепа за донорството у насИзточник: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов подкрепи кампанията на здравното министерство в полза на донорството и сам показа своята карта ”Да! За живот!”

Борисов изрази готовността си да стане донор и апелира към министрите да се включат. "Аз съм го направил вече. В България се правят най-модерни трансплантации. Някои говорят, че от предразсъдъци донорството не е развито в България. Аз бих го поставил по друг начин въпроса: с успешна донорска операция част от теб продължава да живее. Не само спасяваш живот“, настоя премиерът. 

Той посочи, че 1151 човека чакат за трансплантация, а подобна операция би ги върнала напълно към живота, предаде БГНЕС. 

Той подчерта, че картата „Да! За живот!“ няма юридическа стойност, но има за цел човек приживе да изрази своето желание да бъде донор, което да даде основание на близките му да вземат информирано решение при донорска ситуация. 

„С тази карта, която представлява само една от мерките, искам да предизвикаме дискусия в обществото, семейството, училищата и общностите, за да помогнем на хиляди хора, които имат нужда от втори шанс за живот“, обясни Кирил Ананиев.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!