Следвайте "Буднаера" в Телеграм

83-годишна жена е действащ пощальон, изминава 43 километра пеша всеки ден… ВИДЕО

35e9a62f4e0

Екатерина Джалаева разнася писмата на жителите на Северна Осетия

83-годишна жена е действащ пощальон в Русия. Всеки ден от половин век, Екатерина Джалаева всеки ден изминава пеша 40 километра по стръмните планински пътища на Република Северна Осетия. 

Шест дни в седмицата Екатерина Джалаева разнася пощата по един и същи планински път вече 50 години. 43-те километра между селата Мизур, Бурон и Цей тя изминава пеша.

„Заплатата не е голяма, но ме устройва. По-лесно ми е да вървя. Обичам да говоря с хората. Много мъка преживях и мисля за случилото се, ако не правя нищо. Но когато изляза от вкъщи е по-лесно”, разказва Джалаева. 

980x551_1572461469

 

Всички в района познават Екатерина и често, когато я видят, спират за да я поздравят и поговорят с нея. А други я качват в автомобилите си, за да я закарат до следващата й дестинация. 

Още като дете, 83-годишната жена решила, че ще стане пощальон, като мъжът, който носел новини от фронтовата линия на Втората световна война. „Тогава си казах, че когато порасна, ще стана пощальон. Така хората ще ме чакат и ще ме обичат”, каза още възрастната пенсионерка. 

Въпреки напредналата си възраст и дългия трудов стаж, Екатерина не смята да се отказва от професията, но признава, че понякога се чувства уморена.

Новините на NOVA

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!