Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Законът на Мая взе от инвалидите 99,50 лв., а от майките – 560 лв. МЕСЕЧНО, не й стигнаха поправките Ванко 1 и чл.417 за ЧСИ-тата, които внесе срещу гражданите

„Ами не може пък инвалидите да вземат пари от две места“, коментира Мая Манолова пред 19 минути промяната си в закона, внесена от нея като омбудсман, докато използваше протеста на майките за рейтинг, с която на инвалидите първа група с над 95% нетрудоспособност вече се вземат 99,50 лв. месечно, ако използват личен асистент. Опитахме се да обясним на Манолова, че програмата Личен асистент е европейска и инвалидите не вземат пари от две места от НОИ. За нея това беше изненада. Както не бе проверила, че Паметникът на съветската армия е публична държавна собственост, т.е. не подлежи на прехвърляне, и няма как съдбата му да бъде решена с общински референдум, още повече, че признаването или непризнаването на резултата му не е функция на кмета, а на Столичния общински съвет, където тя няма съветници, понеже нямаше и собствена листа, пък я е срам да каже за коя е гласувала.

Освен, че ни стана ясно какъв е юридическият й капацитет, попитахме Манолова в паницата на инвалидите ли се огледа.Отговор не получихме.Но нека да се върнем към простите и ясни факти от дейността й на юрист, омбудсман и червен депутат, които продължаваме да излагаме обективно, за да бъде изборът на София в неделя информиран и да няма ден за размисъл в понеделник.

С нас се свързаха близки на деца с Даун, за да ни съобщят още по-покъртителни факти, настъпили с промените в закона, внесени от Манолова. Инвалидността на децата им е понижена от 95 на 80%, за да не могат родителките да им бъдат асистенти по същата европейска програма, т.е. да разчитат поне на минималната работна заплата от 560 лв., която получаваха по нея. Който иска детайли – да прочете в архива на 19min.bg конкретната история, която разказахме с една от майките – активистки.

Тези човеконенавистни текстове на Мая, която, разбира се, ще се оправдае за тях с другите депутати, нищо, че всеки автор би трябвало да носи отговорност, се прибавят към други. Може ли човек да подкрепя Истанбулската конвенция, ако същият този човек – Манолова е вносител на срамната поправка Ванко 1, която облагодетелства един от тарторите на търговията с женска плът. Такива босове насилие ли извършват спрямо жени? Не е ли огромен този проблем в България – тези дни Фигаро ни нарече хъб за търговия с хора? Да, има я по цял свят, но може ли законодател и „граждански кандидат на промяната“ със силата на правото да онеправдава престъпници точно по тази част, пък и по всяка друга?

Добавяме и друг срам – нейния член 417 в ГПК, с който вместо длъжниците, които уж бранеше като соцдепутат, облагодетелства с милиони техните гонители, а после като омбудсман Мая предложи корекция, вече в услуга на колекторите. Всъщност, позлати частните съдебни изпълнители. Нейният колега в 40-ото народно събрание Минчо Христов, безсребреник, нарича промяната на Манолова, приета на 27 юни 2007 г. с червено-жълто-ДПСарското мнозинство „престъпен закон“, който просто повишава неимоверно таксите, изплащани на ЧСИ. Нека да припомним, че тогава Манолова просто излъга, че това било евроизискване. Нещо, което няма нищо общо с обективната истина, както казват юристите. Тя просто помогна на монополистите и банките и реално остави без дом хиляди семейства, а много други - с несъществуващи и безправни задължения, които ги заробиха. Прости факти. А последващите промени, предложени от нея като омбудсман, пък облагодетелстваха колекторите. Но никога гражданите. Дори при предлагането на промени във въпросния член на Мая през 2015 г., Димитър Байрактаров и подкрепящата мнозинството НФСБ, не успяват за 13 гласа да върнат нормалното положение. Сигурно е съвпадение, но с гласовете на ГЕРБ и ДПС същата година Мая Манолова е избрана за омбудсман.

В юридическите среди се питат дали веднъж мотиватори за члена на Мая са били ЧСИ-тата, следващия път – събирачите на дългове?В правото хората винаги търсят мотива на престъпниците и политиците, за да си обясняват необяснимите им на пръв поглед действия и решения.

Нещо, което може да обясни как само медийните разходи в кампанията на Манолова, надминават дори само за първия тур оповестените от нея дарения, като за втория продължават още нагоре, а отделно имаме шатра за 200 000 лв., колосални тиражи на хартиени рекламни материали за раздаване, включително историческите лепенки, които сама щракнахме да раздава по бул. Витоша, застъпници в секциите – над 1000 в София с хонорари от по 50 лв., дори да ги пишат доброволци, десетки хора в щаба, разходи за колите и телефоните, които използват, хонорари на рекламните агенции, изготвили визиите, предпечата на пропагандните й продукти – даже само прословутата и отвратителна трибунка с кона на Св. София, Вяра, Надежда и Любов с ансамбъла, също е доста скъпо удоволствие.

Източник/ци: https://19min.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!