Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Красимир Каракачанов - главен шпионин на България за Македония

СКОПИЕ - Красимир Каракачанов, лидер на българската партия ВМРО, е бил главният агент на българската служба за държавна сигурност за Република Македония и за македонците в България, пише македонският Утрински весник в статия под заглавие "Каракачанов - главен шпионин на България за Македония".

Министърът на вътрешните работи Румен Петков съобщи, че Каракачанов работел за 6-то управление на Държавна сигурност през 1989 г. под псевдонима Иван.

След съобщаването за шпионската дейност на първия човек на антимакедонската ВМРО, реагира бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев, който заяви, че Петков е направил груба грешка с това, че съобщил името на Каракачанов, пише Утрински весник.

"Това осъжда на неуспех всички опити за българско влияние върху македонското общество за противопоставяне на сръбското влияние там. С тази грешка до голяма степен са обречени и всички наши усилия против ОМО Илинден", цитира Утрински весник бившия министър Богомил Бонев, който очевидно най-добре знаел за тайната мисия на Каракачанов край македонците и за установяването на българско влияние в Република Македония.

Източник/ци: БТА (bta.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!