Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ хвърлиха бомба преди балотажа: Разполагаме с информация, че ни готвят „Костинброд 2“

костинbig_66

От политическа партия ГЕРБ дадоха пресконференция, на която обявиха шокираща новина. „Имаме информация в аванс, че съвсем скоро ще има опити за нова афера, подобна на тази преди няколко години в Костинброд“, заяви Томислав Дончев. „Имаме вътрешна информация за това“, добави той.

Откъде и как е възможно това да се случи, при положение, че разполагат с цялата мощ на държавната машина, от ГЕРБ не дадоха повече информация.

Цветомир Паунов направи разбор на резултатите от местните избори, като подчерта напредъка на партията от последните избори през 2015 г. „Кметове на общини първи тук през 2015 г. са 91 общини на първи тур.

Спечелихме в 11 областни града през 2015 г., а на изборите в неделя 8 областни града“, каза Паунов. От всички областни градове единствено в Пазарджик, Ямбол и Кърджали кандидатите на ГЕРБ не отиват на балотаж.

„Електоралната картина след първия тур съотношението ГЕРБ:БСП е две към едно. ГЕРБ печели в 163 от 265 общини в цялата страна и увеличава общинските си съветници с 80 в цялата страна, а те са 1807 в цяла България“, добави още Паунов.

Дариткова посочи като неоспорим факт, че ГЕРБ увеличава общинските съветници в смесените райони. „Там ГЕРБ е основен опонент на ДПС, а БСП трайно е трета политическа сила“, каза Дариткова. Пример за това са Хасково, Кърджали и Смолян.

„Привличаме голям част от по-претенциозните гласоподаватели. Това са младите, тези с висше образование, с които търсим сътрудничество“, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров, а Томислав Дончев разкритикува опозицията, че са превърнали местните избори в парламентарни и посочи.

„Ставаме свидетели на нов политически феномен – политически джендаризъм… Това да си скриеш кандидата, пребоядисаш, издигнеш от инициативен комитет. Традиция е и губещият да не е доволен след избора“, добави вицепремиерът.

Блиц, Петел

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!