Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Събирането на органи в китайските лагери на смъртта дискутирано на форум в Аушвиц


АУШВИЦ: Професор Сен Ние между председателя и трима от участниците в панела прави изказване на форума "Никога вече: Апел към света", дискутиращ нелегалното събиране на органи в лагери на смъртта в Китай, проведен на 9ти Май 2006г. в Аушвиц, Полша. (Jan Jekielek/Epoch Times)

АУШВИЦ – съществува убедително доказателство за широко разпространеното нелегално събиране на органи в Китай, каза панел от защитници на човешките права от САЩ, Израел, Австралия и Полша в спонсориран от Epoch Times форум "Никога вече: Апел към света", проведен на 9ти Май в Аушвиц, Полша.

Участниците в панела отправиха също така искане за спешно и независимо международно разследване на тези твърдения, за да се спре възможното ускорено избиване на затворници в лагерите преди встъпването на новия закон в Китай за ограничения в събирането на органи от затворници.   

"Данните просто не съвпадат" - каза д-р Джиянмей Ию, ръководител на проекта "Сътрудничество за пред-клинично проучване" към американската корпорация Iomai. "Неизвестна" банка за органи е единственият начин да се обясни голямото несъответствие между публикуваните от Пекин цифри за екзекуции и огромните поръчки за трансплантации, рекламирани от центровете за трансплантация на органи в Китай.   

Масивна банка за органи

Китайският заместник министър на здравеопазването Хуанг Джиефу призна през месец ноември 2005г., че 95 процента от органите за трансплантации в Китай са от екзекутирани затворници със смъртни присъди, макар че наскоро други китайски власти отрекоха тази практика.

НИКОГА ВЕЧЕ: Участници в панела на форума "Никога вече: Апел към света", дискутирал нелегалното събиране на органи в лагерите на смъртта в Китай, преминаващи през позорния вход "Работата ще ви направи свободни" на 9ти Май 2006г. в Аушвиц, Полша. (Jan Jekielek/Epoch Times)

Но само в един от над 400те болници, извършващи трансплантации на органи в Китай - Tianjin Orient Organ Transplant Center – се извършват повече трансплантации на органи отколкото всичките извършени екзекуции в Китай взети заедно, съобщи д-р Джиянмей.

След като през Март се появиха първите обвинения за събиране на органи в лагера на смъртта Суджиатун, провинция Шенянг, китайският комунистически режим изчака три седмици преди да отрече обвиненията. Като само на следващия ден той съобщи за нов закон, който ще ограничи събирането на органи от затворници за в бъдеще. Китайски вътрешни източници предполагат, че съобщението за този закон може да е знак за тези, които са въвлечени в нелегалното събиране на органи да затварят канала, защото международното внимание относно това е повишено.

И двата източника, съобщаващи за Суджиатун изтъкнаха, че органите са били вземани основно от затворените практикуващи Фалун Гонг. Участничката в панела Жижен Дай, чийто съпруг бе задържан, измъчван и убит от китайските власти през 2001г. само защото практикува Фалун Гонг, призова света да предприеме мерки за спиране на изтезанията и избиванията на невинни хора.

НЕИЗЛЕЧИМА БОЛКА: Г-жа Жижен Дай на форума "Никога вече: Апел към света", дискутиращ нелегалното събиране на органи в лагерите на смъртта в Китай. Г-жа Жижен разказва за изтезанията и убийството на своя съпруг от китайските комунистически власти, докато държи в ръцете си спящата Фаду, останала без баща и снимка от щастливото време, когато цялото семейство е заедно. Форумът бе проведен на 9ти Май 2006г. в Аушвиц, Полша. (Jan Jekielek/Epoch Times)

Журналисти, телефонирали до различни центрове за трансплантация на органи в Китай в края на Март и началото на Април установиха, че много болници призовават потенциални пациенти да постъпват в центровете колкото се може по-бързо за своите операции за транспланти, тъй като много скоро органите ще намалеят значително. Това накара тези, които разследват случая да се опасяват за най-страшното - че преди новите разпореждания да влязат в сила с ускорено темпо се избиват хора за техните органи.

Жертви на геноцида споделят

Израелските участници в панела носеха със себе си петиция, подписана от над 10 000 евреи, призовавайки дискусията за събиране на органи в китайските лагери на смъртта да се проведе точно в Аушвиц.

Сред тях бе Лариса Вилскер, чийто баща е един от само двамата оцелели членове на нейното полско еврейско семейство след Холокоста.

"Цялото ми същество и съзнание не могат да приемат и повярват, че този феномен все още съществува" -  каза тя, коментирайки за наскоро появилите се доказателства за събирането на органи в Китай.

"Стотици хиляди хора се изпращат на заколение за да се събират техните органи за продан…аз смятам, че имам моралния дълг да призова - с ваша подкрепа -международната общност към незабавното разобличаване на същността на това зло."

ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ: Д-р Джиянмей Ию говори пред публика от над 20 полски конгресмени и сенатори в клуба на партията "Законност и справедливост" в Сежм, Парламента на Полша във Варшава на Май 9, 2006г.. (Jan Jekielek/Epoch Times) 

Да проявим благосклонност

Професор Сен Ние, президент на Epoch Times - Вашингтон, говори за политическата и социална нестабилност в Китай днес, за огромното неравенство между благоденстващите и бедните там, и за ескалиращия в Китай феномен на осъждане и напускане на Китайската Комунистическа Партия от нейните кадри.

"Партията е като лъскава червена ябълка отвън, но напълно изгнила в сърцевината си" – каза той, приканяйки света да прояви благосклонност към китайския народ и да се противопостави на китайския режим, който според него по никакъв начин не представлява китайския народ.

След конференцията панелът обиколи мемориала и музея Аушвиц-Биркенау, след което се отправи към Варшава за да предостави заключенията си от форума на последвалата среща с над 20 полски конгресмени и сенатори в Сежм, Парламента на Полша.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!