Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Християни бяха арестувани за своята публична подкрепа на д-р Уени Уенг

Негово Преподобие Патрик Махони (вдясно) и съпругата му Кейти (вляво) от Сиатъл, заедно с г-ца Суиндел от Айдахо, коленичили пред Белия дом на 2 май.

Lorem ipsum dolor sit am et, consectetur adipi sicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit am et, consectetur adipi sic ing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit am et, consectetur Lorem ipsum dolor sit am et, consectetur adipi sicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit am et, consectetur adipi sic ing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit am et, consectetur

Членове на „Коалицията за защита на християните” и на „Поколения живот” бяха задържани на 2 май за коленичене пред Белият дом в молитва за слагане край на преследването на Фалун Гонг в Китай, и за изразяване солидарност с д-р Уени Уенг, която е пред прага на шест месеца затвор за прекъсване речта на лидера на китайската комунистическа партия в Белия дом.

Негово Преподобие Патрик Махони от Сиатъл, съпругата му Кейти и г-ца Суиндел от Айдахо уведомиха властите предишната вечер за своя план да правят протест. Те дойдоха на мястото за протест 15 минути по-рано за да направят обръщение към своите поддръжници. Негово Преподобие Махони се обърна към тях с думите:  

"Ние ще коленичим и ще се молим пред Белия дом за слагане край на събирането на органи – низост, за която няма думи с които да се опише. Ние ще помолим президента Буш да спре всички обвинения [срещу д-р Уенг], и когато бъдем арестувани и отведени в затвора, ние ще сме в солидарност с нашата сестра д-р Уени Уенг, както и с всички от Фалун Гонг, които са в затворите в Китай."

Думите му предизвикаха вълна от ентусиазирани аплодисменти.

Г-ца  Суиндел добави:"Аз бях опечалена да видя вярата потъпкана в Китай. Бях също така и вдъхновена, когато видях д-р Уени Уенг в новините... срамувам се, че моята собствена страна се отнася с нея по такъв начин."

Преди християните да отидат до входа на Белия дом, към тях се приближиха цивилни полицаи и ги информираха, че полицейските компютърни системи са повредени, и ще отнеме повече време за да се изпълни процедурата след като те бъдат задържани. Тогава една от жертвите на преследването на Фалун Гонг -  Джейн Дай и 7 годишната й дъщеря Фаду – със сълзи на очи дадоха на г-н Махони снимка на бащата на семейството, който бе измъчван до смърт в Китай за практикуване на Фалун Гонг.

Махони и г-ца Суиндел си проправиха път към входа на Белия дом, където коленичиха в молитва. Като по часовник, полицията на националния парк отстрани всички туристи от входа и огради областта с жълта лента. Докато полицията решаваше дали да транспортира протестиращите в патрулна или цивилна кола, Махони, все още на колене, извика към насъбралите се туристи:

"В момента в Китай мирни членове на Фалун Гонг биват преследвани и техните органи биват събирани. Ние призоваваме президент Буш да подкрепи основните принципи никой  да не бъде преследван, сплашван, или тормозен за своите религиозни убеждения." Жените останаха в молитва, с илюстрирани на гърбовете им снимки на д-р Уени Уенг, и призиви да се прекрати събирането на орган от практикуващите Фалун Гонг в Китай.

След като даденото им легално време пред входа - около пет минути – изтече, полицията отправи към тях последно предупреждение и сложи белезници и на тримата. Тримата извикаха в унисон същите думи, които д-р Уенг извика към президента "Президент Буш, накарайте го да спре убийствата!". Кейти Махони беше последната която тръгна, тъй като тя бе успяла да върже ръцете си с въже за входа.

Докато те се отличаваха един по един до колата за отвеждане, поддръжниците им ронеха за тях сълзи и изказваха своята благодарност на английски и китайски език.

Тримата задържани бяха освободени около 5 ч. следобед. Те незабавно се включиха в телефонна конференция и разговаряха с д-р Уенг за първи път. Те благодариха на д-р  Уенг за нейните вдъхновяващи действия, а в отговор на това д-р Уенг изрази своята дълбока благодарност за тяхната солидарност, като ги увери, че практикуващите Фалун Гонг в Китай също ще бъдат признателни за тази тяхна лична саможертва.

Адвокатът по човешките права, д-р Тери Марш, представящ д-р Уенг, асистира при освобождаването на тримата християни, като коментира по случилото се:

"Необичайно е за хора да се застъпват за други хора, още по-малко да се оставят да бъдат арестувани за тях. Тези протестиращи са много специални личности."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!