Следвайте "Буднаера" в Телеграм

CNA: Комисията по човешките права към ООН разследва китайски концлагери

Манфред Ноуак (Manfred Nowak) – Специалният Инспектор по Изтезанията към ООН съобщи в доклад на събрание пред ООН в Женева, че в момента изтезанията са широко разпространени в Китай. (AFP/Getty Images)

Специалният Инспектор по Изтезанията към ООН Манфред Ноуак е обявил, че разглежда твърденията на групата Фалун Гонг относно концентрационните лагери в Китай, където тайно са затворени практикуващи Фалун Гонг, от които се събират органи на живо и се продават, съобщи Си Ен Ей (CNA).

Уебсайтът на БиБиСи на китайски език цитира Манфред Ноуак (Manfred Nowak), според който ако се потвърди, че твърденията за концентрационните лагери в Китай, където тайно са затворени практикуващи Фалун Гонг, от които се събират органи на живо и се продават, са сериозни и основателни, той ще отнесе официално случая до китайското правителство.

Докладът на Ноуак съобщава за наскоро оповестеното разкритие на групата Фалун Гонг, че от 2001г. насам в Областната Тромбозна Болница за Интегрирана Китайска и Западна Медицина в Шенянг са задържани тайно 6 000 практикуващи Фалун Гонг, на които се изваждат на живо бъбреците, черните дробове, роговиците и др. телесни органи, за да се продават.

В допълнение на това Ноуак осъди китайската съдебна система за насилствено изтръгване на признания от заподозрени, както и за широкото използване на всевъзможни методи за изтезание от местни служители в Китай, без да се им държи за това каквато и да е отговорност.

Източник/ци: Clearwisdom.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!