Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пета гладна стачка в Южна Корея в протест на концлагера Суджиатун

Разобличаване на концентрационния лагер Суджиатун в Шенян, Китай. (Epoch Times)
Участници в събирането, държащи плакат в подкрепа на щафетната гладна стачка в азиатско-тихоокеанския район, започната от адвоката Гао Жишенг. (Epoch Times)
Зрители, разглеждащи снимки на практикуващи Фалун Гонг, на които органите са извадени на живо от китайските комунистически власти. (Epoch Times)

Фалун Гонг практикуващ, изнасящ реч на събитието. (Epoch Times)

Зрители, подписващи петициите в подкрепа на изобличаване бруталното преследване на човешките права от ККП. (Epoch Times)

Epoch Times проведе интервюта на мястото където хората подписваха петициите (Epoch Times)

На 25 март граждани на Южна Корея се събраха в най-големия и оживен централен район на Сеул – Майонг-Донг - за да подкрепят петата поред щафетна гладна стачка в азиатско-тихоокеанския район в протест на преследването, упражнявано от китайската комунистическа партия (ККП).

Участниците в събирането носeха плакати, табла и брошури, разобличаващи концентрационния лагер Суджиатун, където китайският комунистически режим добива тайно органи от живи практикуващи Фалун Гонг (практика за медитация, бел. ред.).    

Зрителите бяха шокирани от бруталността на това преследване, което предизвика тяхното негодувание и ги подтикна да подпишат петициите в подкрепа на щафетната гладна стачка започната от китайския адвокат Гао Жишенг, и изобличаването на бруталното преследване на човешките права от ККП.

Epoch Times - Корея, Корейската Фалун Дафа Асоциация, Асоциацията за Традиционна  Корейско-Китайска Култура и други групи изнесоха речи, давайки своите гласове в подкрепа на китайския народ срещу нечовешкото му преследване от комунистическия режим.

Разобличаването на търговията с органи от живи практикуващи Фалун Гонг и изгарянето на техните трупове за заличаване на доказателствата в концентрационния лагер Суджиатун, бе голям шок за публиката. Звуци на уплаха се чуваха от зрители при вида на снимките на убитите практикуващи Фалун Гонг. Някои не можеха да издържат да гледат снимките на жертвите. Други питаха в шок "Защо?".

Когато зрителите разбираха, че ККП използва всякакви средства за да преследва практикуващите Фалун  Гонг, много изразяваха желание да помогнат да се спаси живота на тези, които са все още живи.

Южнокорейски Фалун Гонг практикуващи започнаха нова кампания за събиране на  петиции за спасяване на практикуващите Фалун Гонг в Китай. Тази кампания бе мотивирана от успеха на тяхната предишна кампания за спасяване на г-жа Гао Ченгну, също практикуваща Фалун Гонг.  

Г-жа Гао Ченгну, съпруга на корейски гражданин, бе нелегално задържана преди около две години и малтретирана от китайските власти, поради това, че отказала да спре да практикува Фалун Гонг. Нейното нелегално задържане шокира корейското правителство и корейската общественост.  

През август 2004г. корейски практикуващи Фалун Гонг основаха "Комитет за спасяването на г-жа Гао Ченгну" и отправиха апел към всички граждани на Корея да се включват в кампанията за нейното спасяване. За три месеца бяха събрани над 230 000 подписа от  добросърдечни корейски граждани, включително представители на корейския конгрес, местните органи за управление, правителствени групи и много други организации. В резултат на това, кампанията за спасението на г-жа Гао Ченгну бе успешна, тя бе освободена от Китай и върната обратно в Корея.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!