Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НСО се ядоса на Борисов: Не одобряваме видеата във фейсбук, не ни въвличайте в агитация

Снимка Булфото

Националната служба за охрана е крайно вбесена от видеата, които премиерът Бойко Борисов публикува в фейсбук от служебната кола на ведомството, пише offnews.bg

Вчера при един от епизодите на предизборното шоу на министър-председателя, нашумяло като "Севдалина ТВ" или Borissov Live Show, се вижда как колите на НСО избутват в аварийната лента други автомобили, за да премине кортежа премиера. Освен това колата кара върху две платна едновременно и определено пречи на простосмъртните шофьори, което е предпоставка за възникване на катастрофи. Борисов и спътниците му са си пуснали успокояваща музика, а кой има и кой няма предпазен колан в автомобила е трудно да се прецени.

OFFNews потърси ведомството за коментар на видеото.

НСО не одобрява, но не може да забрани, нито да контролира, заснемането на кадри в свои автомобили, когато това се извършва със съгласието на охраняемите лица. Апелираме да не бъдем въвличани в изборното съревнование на основата на каквото и да било противопоставяне, заявиха от НСО пред медията ни.

От службата подчертават, че видеозаснемането не компрометира сигурността и неприкосновеността на охраняемите лица, но въпреки това специално заради точно това видео ще последват наказания.

На екипа, който е осигурил транспорта на охраняемото лице, показан във видеоматериал, публикуван във фейсбук профила на министър-председателя на 22 октомври т. г., ще бъде направена забележка за поведението им на пътя, с което е провокирана чувствителността на гражданите, видно и от коментари под публикацията, заявиха още от НСО пред OFFNews.

Ето и самото видео, което вбеси ведомството, охраняващо хората от властта:

Коментарите под въпросния клип са доста остри. Ето някои от тях в оригинален правопис:

Rocky Guitarman Слагайте си коланите ве УТРЕПКИ

Nedqlko Georgiev Много ти е тясна магистрала, че избутват колите в аварийната.

Stanislav Daganov Тежък нарцисизъм и политико-ексхибиционизъм е това, патология някаква... Швейцарският премиер не се показва така, не се разкарва да го снимат, като някакъв саудитски крал, или шейх. В нормалните държави министрите са незабележими, вършат си работата тихо и ефективно, без такива "кралско-арабски" показни, по света и у нас. Но и в това не се вписва, щото и нефт няма.

Аргир Петров Шофьорът от НСО и седящият отдясно на г-н Дончев са отново без колани , като се борите срещу корупция и независима прокуратура хайде на база на това видео да видим написан фиш на двамата за без колан !!!

Симеон Стоев Защо буташ колите в дясно?

Krasen Krastev Е всичко хубаво ама ако кажеш на служителите на НСО да се движат по пътя като нормални хора щеше да е още по ОК
Може ли да караш колите и камионите да влизат в аварийната лента каточели ги разминава някакав извънгабаритен товар цъцъцъцъцъцъц
И да караш по средата на

Pavlin Dobrev Така е по протокол.А и премиера е много голям и може да кара където си поиска

Ф. Кехайов Тоя кара по средата и не спазва никаква дистанция. Басиии кралете.

Temelko Qnkov Като Ал Капоне се возиш Борисов

Ивелин Калашников Музика супер ама тоя да беше си намерил място в кое платно ще кара

Sim Mad Шофьора е без колан - поне сам ще си е виновен. По лошото е че този зад Борисов е без колан. Стане ли нещо ще размаже седящия отпред премиер, който единствено е с колан. Генерале пази се, че къде ще намерим втори като теб. Този отзад да бъде санкциониран веднага.

Иван С. Филчев Това да се кара по средата върху двете платна някакъв иновативен тест на настилката ли е?

Кандидати на опозицията са подали жалби в Общинските избирателни комисии във Велико Търново и Шумен заради други епизоди на Borissov Live Show, в които премиерът лично вози кметове на ГЕРБ и показва успехите на управлението им. В същото време за агитацията се използва държавен ресурс - автомобил на НСО, държавна охрана, гориво. 

НСО не е страна по жалбите до ОИК, нито е компетентният орган, който може да се произнася по подобни заявления, заявиха от ведомството пред OFFNews по този повод.

При случая във Велико ТърновоЦИК вече реши, че премиерът Бойко Борисов може би е агитирал незаконно, когато е возил в джипа си кандидата на ГЕРБ за кмет на Велико Търново Даниел Панов.

Решението обаче е взето с 8 гласа ЗА и 5 ПРОТИВ, което е по-малко от нужното мнозинство от две трети. Така ЦИК няма да глоби Борисов, но връща за преразглеждане решението на ОИК, която го оневиняваше.

Източник/ци: https://petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!