Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борис Джонсън: Радвам се, че българите разкараха този Михайлов

Борис Джонсън: Радвам се, че българите разкараха този Михайлов

УЕФА обаче ни дебне след оставката на любимеца си Боби

Радвам се заради факта, че президентът на българския футболен съюз Борислав Михайлов беше уволнен от поста си след расисткия скандал на мача с Англия. Това обяви британският премиер Борис Джонсън в коментар по темата с расизма след въпрос на депутатка в местния парламент. Разбира се, русокосият популист не е напълно наясно с материята, тъй като Боби сам си подаде оставката.

Боби Михайлов скри дъщеря си Елинор в Америка

"Със сигурност смятам, че расизмът във футбола е крайно отвратителен и трябва да бъде изкореняван при всяка възможност. Ние със сигурност ще се погрижим да изкореним расизма от всякакъв вид, където и да се  проявява в това общество и каквато ще форма да приема", допълни той.

Джонсън не пропусна да се изкаже ден след прекъсваната на два пъти евроквалификация в София, като осъди проявите по трибуните и призова за тежки наказания.

Докато британецът се кефи, УЕФА ни размаха пръст по темата за любимеца си Боби: "Информирани сме за оставката на президента на БФС г-н Борислав Михайлов, съобщена официално от БФС на 15 октомври. Оставката му е факт, но трябва да припомним, че според член 14 и член 19 от Статута на ФИФА, и член 7 от Статута на УЕФА, членуващите федерации, включително БФС, са задължени да управляват своите дела независимо и без влияние от трети страни.

Това е основен принцип, който гарантира ефективното демократично управление на футболните институции и от който не могат да се правят изключения.“

Евентуални решения на световната и европейската централа по въпроса с турболентните събития в БФС до голяма степен зависят от тълкуването на регламентите.

Борислав Михайлов обяви, че е подал оставка като президент на БФС не заради призивите на Бойко Борисов и Красен Кралев. И така той реално стопира реакция от УЕФА. Но така той джентълменски излезе от голямата игра, вместо да влезе в битка, която в крайна сметка нямаше да спечели срещу създалия се обществен натиск в България.

Боби Михайлов скри дъщеря си Елинор в Америка

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!