Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Галапредставление уловило 5000-на история

Танцьорки изпълняващи Монголски танц в миналогодишното галапредставление, организирано от New Tang Dynasty Television (NTDTV).

НЮ ЙОРК - западният свят брои дните до Коледа, Хануках, или Куанца, но азиатците ще трябва да почакат още един месец с празнуването на своята Нова Година - най-големия за тях годишен празник.

Китайската Нова Година е празнуваният от най-много хора празник до сега в света. Но какво всъщност е Китайската Нова Година и каква е значимостта на този празник?       

За NTDTV Китайската Нова Година предоставя възможността да се изследва богатата 5000-на история на китайската култура, нейните стойности и нравственост.

NTDTV е независима телевизия, излъчваща предавания на китайски език в Северна Америка, Азия, Европа и Австралия. Базирана в Ню Йорк, NTDTV има в момента свои репортери и кореспонденти в над петдесет градове по света.

Според Джоу Юу от NTDTV, който е и координатор на галаконцерта, това представление е не само израз на китайската култура. "Ние искаме то да представи на нашата аудиенция  същината на китайската хилядолетна култура, както и тази на хилядолетната световна цивилизация. Изкуството носи в себе си високи стойности и нравствени ценности, и ние искаме тези неща да се знаят."   

Галапредставлението дава възможност на хората да се обърнат към древните си корени, да си припомнят своите позагубили се във времето култура и традиции. „Къде да търсим тези неща ако не в  древните митове и легенди. Традиционните стойности, които са в основата на азиатските митове, се срещат и във всички останали култури. Западната публика ще разпознае в китайските митове стойности и от своята собствена култура.”  каза Джоу.  

Програмата на Галаконцерт 2006 е подготвена така, че публиката да изпита величието на китайската култура в атмосферата на празничност и честване на Китайската Нова Година, и посредством симбиозата на традиционните и съвременните театрални изкуства. Публиката ще бъде въведена в древно-китайските династични традиции, които са били опора на китайската култура хилядолетия наред.

Общо 19 шоута са предвидени да бъдат изнесени в главните градове на Австралия, Европа, Северна Америка и Азия за периода от началото на януари до началото на февруари 2006г.

За повече ин формация, посетете: http://gala.ntdtv.com/2006/en/index.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!