Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай купи от Ал-Кайда американски ракети-круз

Вече повече от четири години демократичният свят води Войната срещу Терора, но комунистически Китай успява да остане скрит и незабелязан, въпреки изобилието от уличителна информация.

Преди четири години Америка претърпя най-лошата в историята си атака на терористи от радикалната групировка Ал Кайда. Около един месец след атаката беше съобщено, че комунистически Китай е закупил не-експлодиралите американски ракети-круз от Ал Кайда за "ре-проектиране", т.е. за да ги използва за подобряване на собствените си ракети-круз. Този репортаж бе потвърден на 29 ноември. Но последвалата относно това медийна тишина бе оглушаваща.

За тези, за които тази тема е нова, това което следва е кратко резюме на действията на комунистически Китай относно Ал Кайда и талибаните.

1998г.: След американската атака срещу Ал Кайда, Китай заплаща 10 милиона щатски долара на Ал Кайда за не-експлодиралите американски ракети-круз.

1999г.: Книга от двама комунистически китайски полковници описва сценарий за битка, където Световният Търговски Център е нападнат. Авторите препоръчат Осама Бин Ладен като най-подходящ за ръководството на тази атака.

11 септември 2001г. (да, тази дата е правилна): Комунистически Китай подписва пакт с талибаните за икономическо съдействие.

Непосредствено след 11 септември 2001г.: Китайската комунистическа преса предава видео запис "Възхваляване на смирения удар върху арогантната нация."

След 11 септември 2001г.: Според Уйли Лам (СиЕнЕн), китайското комунистическо ръководство гледа на Ал Кайда като на "проверка на силите за САЩ" и решава да не се намесва само защото "сега не е времето да се занимаваме със Съединените щати".  

Също след 11 септември 2001г.: Американското разузнаване открива, че покровителстваната от китайските военни кръгове фирма за технологии – Хуауей - изгражда телефонна мрежа в афганистанската столица Кабул.

2002г.: Нападения на скривалищата на Ал Кайда от Специалните Сили на САЩ разкриха складове с оръжия от комунистически Китай, включително и ракети земя-въздух. Това става само седмици след като американското правителство предупреждава, че терористи на Ал Кайда в САЩ ще се опитат да използуват ракети за да свалят американски самолети.

Август 2002г.: Разузнаване на след-талибанското афганистанско правителство разкри, че комунистически Китай обявил контрол върху част от Пакистан (най-вероятно "Акаси син" – тази част от диспутиран Кашмир, която Пакистан даде на своя дългогодишен съюзник през 1960-те), и че го превръща в безопасно пристанище за Ал Кайда.

Май 2004г.: Медийни репортажи показват как Китайската Служба за Разузнаване използува някои от най-добрите си финансови компании на световните пазари за да помага на Ал Кайда да събира и пере пари за своите операции.

Независимо от всички тези факти и още многото подобна информация, президентът Буш нито веднъж не поиска от комунистически Китай да прекрати своята поддръжка на Ал Кайда – в действителност той дори и не приема, че такава поддръжка съществува. Още по-тъжното е, че той не е сам.

Войната срещу Терора е всъщност част от Втората Студена Война - студената война между комунистически Китай и демократичния свят. По този начин Войната срещу Терора не може и няма да бъде спечелена. За това е необхждимо свободният свят да види Китайската Комунистическа Партия като това, което тя наистина е. Пътят към победата във Войната срещу Терора не свършва в Кабул, Багдад, Tехеран или Дамаск, а в Пекин. China e-Lobby

Източник/ци: China e-Lobby

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!