Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайската полиция пребива учител до смърт

Полицейски служители пребиват до смърт учител от средно училище, след като собственикът на магазина, в който той пазарувал, го докладва на полицията, че разкрива на хората истината за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия (ККП)...

Уейдонг Фей, практикуващ Фалун Гонг и учител в средно училище на област Джюджиянг, провинция Джиянгси, е рапортуван на полицията от собственика на магазин, затова че казва на хората истината за преследването на медитативна практика Фалун Гонг от ККП. Полицията пристига веднага в магазина, заключва вратите и брутално пребива до смърт учителя.

Според репортаж на www.minghui.org, полицията е отрекла, че Уейдонг е бил пребит до смърт, твърдейки, че е умрял от сърдечен пристъп. Те са забранили на неговото семейство да види трупа му, който е изпратен за кремиране незабавно и без тяхното съгласие. След това полицията е предала праха на Уейдонг на близките му, като ги е  заплашила да не протестират срещу неговата незаконна смърт.

Според вътрешни източници, в резултат на пребиването тялото на Уейдонг Фей е било покрито с контузии, имал е две кървави дупки на двете слепоочия, и всичките му предни зъби са били избити.

Репортер от www.minghui.org е направил опит да вземе повече уточняваща информация за случая. Четирима души от персонала в Областния  съвет на образованието са отговорили на телефонното обаждане, като са казали, че всичко, което знаят е че Уейдонг Фей е бил практикуващ Фалун Гонг и че е бил пребит до смърт, когато е купувал мотоциклет на пазара, като са добавили, че въпросите за неговата смърт трябва да се отнасят към Бюрото за обществена сигурност.

Но областното Бюро за обществена сигурност отказало да бъде интервюирано по телефона, също така  и никой от училището, където работел Уейдонг Фей, не вдигнал телефона.

Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG) събира информация за това ужасно престъпление, извършено от китайската полиция.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!