Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Държавните предприятия в Китай загубиха 92. 8 милиарда юана

Според информация от Националното Статистическо Бюро на Китай за изминалите 10 месеца общата загуба на държавните предприятия и акционерни дружества е достигнала 92. 8 милиарда юана (или 11. 51 милиарда щатски долара), като най-високото увеличение на дефицита е станало през месец октомври.

Според специалистите главната причина за тази тенденция е непропорционалността между търсенето и предлагането - търсенето не нараства с темпото на предлагането, причинено от несъразмерно големите инвестиции, особено в металургичната промишленост.

Поради намаляване на печалбите, специалистите, които в началото на годината въведоха дефлационната теория, са разтревожени от твърде слабото увеличение на цените. Краят на годината наближава, но намаляването на печалбите все още продължава. В общи линии, бизнеси които се справят добре продължават в този дух, но по-малките бизнеси и тези в затруднено положение вече понасят загуби.

Идеален пример за общото намаляване на печалбите е промишлеността за строителни материали. За изминалите 10 месеца депресията в предприятията за производство на цимент и плоско стъкло понижи печалбите на цялата промишленост за строителни материали с 10.9%; депресията в автомобилната промишленост понижи с 28.9% печалбата на цялата транспортно-оборудваща промишленост; печалбата на предприятия за производство на синтетични влакна намаля с 30.9%; на телекомуникационната промишленост - с 3.3%, а нефтопреработващата и рафинираща промишленост изпита цялостна загуба от 18. 8 милиарда юана (или 2.33 милиарда щатски долара).

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!