Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Човек стана проводник на 30 000 волта електричество

Франк Кюер оставил следа от изгорено на мокета в стаята където бил. Когато измерили волтажа на полярното му яке, стрелката на уреда първо излязла извън скалата, а след това се спряла на 30 000 волта.

Съпругата на г-н Кюер каза, че докато чакал да бъде интервюиран за работа, мъжът й чул силен пукащ звук, като бомбичка да гръмнала отвън - ”Когато влязъл за интервюто всички в стаята усетили силна миризма на изгоряло, и без да подозират че идва от Франк извикали пожарната”.

Пожарникарите евакуирали 3 сгради и започнали да режат мокета, смятайки че жиците под мокета са се запалили. Докато режели, те продължавали да чуват пукащия звук.

„Но под мокета нямаше жици и килимът не беше изгорен отдолу” - каза Трой Клеверли, началник на пожарната команда. „Не бях виждал подобно нещо – продължава тай – представете си четирима пожарникари, двама електротехници и инспектор по електричеството да стоят и да се чешат по главите в недоумение откъде може да идва всичко това.”.

Г-н Кюер евентуално разгадал загадката когато се върнал в колата си и видял, че пластмасата на пода на колата му била стопена. Когато излязъл от колата си той отново чул силния пукащ звук и в този момент реализирал че идва от него.

„И през цялото това време той нищо не почувствал– какъв късмет!”, каза г-жа Кюер.

Г-н Клеверли смята, че г-н Кюер не е бил засегнат от високото електричество, защото то било с нисък ампераж.

„Навсякъде където той беше стъпвал по мокета беше оставил следи от изгорено. Досега не бях се срещал в моя опит на пожарникар с подобен случай, където човек да носи в себе си такова високо електричество че да оставя изгорели следи където стъпва, и същевременно да не почувства нищо!”.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!