Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отзиви от 10-ти Ноември

П. С. Ц.:
"Комунизмът е много по-жесток и всеобхватен и е извършил повече престъпления срещу човечността, отколкото националсоциализма на Хитлер. Противно на едно дълбоко вкоренено, но също толкова погрешно становище, комунизмът не е интернационален, а е крайна разновидност на великоруския и съответно на великокитайския шовинизъм. В похода си за завладяване и съветизация на целия свят руският комунизъм изтребва най-малко 90 милиона човешки същества за времето от 7 ноември 1917 г., когато Ленин и привържениците му идват на власт в Русия с преврат, до 5 март 1953 г., когато умира Сталин. Комунизмът трябва да бъде осъден международно по същия категоричен начин, по който бяха осъдени германският националсоциализъм и италианският фашизъм.

На запад не бива да си затварят очите пред комунистическите престъплания, тъй като те не се дължат на някаква, едва ли не праисторическа култура на насилието в Русия или Китай, а на едно вулгарно опростенчеството на човешкия феномен, при коeто човекът е сведен до машина или винт. Насилието над личността в дадена държава неизбежно кара управниците на тази държава да търсят посредством външна експанзия да лишат своите поданици от всякаква, дори и теоретична възможност за избор. Ето защо неосъждането или примиряването с комунизма не само ни заплашва с ново повторение, но и ни застрашава с нова война."

Х.Х.:
"...присъединявам се към идеята и се обявявам в подкрепа на осъждането на престъпленията на комунизма, както това е направено с престъпленията на нацизма. Осъждането на комунизма е необходимо, за да знаят следващите поколения историческа истина за тази античовешка идеология, погубила милиони човешки живота и нанесла поражения на развитието на България, и които пречат на страната да се развива на истинска демократична основа."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!