Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ОСЪДЕТЕ КОМУНИЗМА - напишете заявление отричащо комунизма и неговите организации по света

10 ноември 1989 година, денят на който преди 16 години бившият комунистически лидер на България Тодор Живков подаде оставка след почти половинвековна политическа диктатура! Денят, който се смята за начало на демокрацията в България!

ОСЪДЕТЕ КОМУНИЗМА - напишете заявление отричащо комунизма и неговите организации по света

То е част от международната кампания на независимата медия Epoch Times. В резултат на тази кампания и усилията на много журналисти от различни страни, само в Китай до момента над 5.5 милиона души са заявили официално отказването си от организации на Китайската комунистическа партия. Броят на отказалите се и осъдили комунистическия режим по света е огромен, тъй като той не е само политически режим, а преди всичко е начин на мислене, насаден трайно в душите, сърцата и умовете на хората. В България, където това е ставало около половин век, 16-те години демокрация, управлявани от хора, произлезли от бившия комунистически режим, се оказват недостатъчни, за да се промени манталитетът на българите. До момента в сайта на българското Интернет-издание на Тhe Epoch Times са дали гласа си 65 души.

Сайтът на български съществува от февруари 2005 година, с тенденцията в бъдеще да излезе и печатна версия на вестник Тhe Epoch Times. Интернет-изданието, което се обновява постоянно, представя актуална информация и важни за страната събития. Засега повечето от материалите, публикувани на страницата, са преводни – от китайския, английския и руския вариант на вестника в Интернет.

Т he Epoch Times е независима медия, базирана в САЩ, която започва да излиза през 2000 година. Група журналисти се обединяват около една идея – да разкрият огромния контраст между лъскавите медийни репортажи за просперитет в Китай и жестоките злоупотреби с човешките права и непоносимите условия, наложени върху голяма част от китайското общество.

С риск за живота си, 20 китайски репортери на Epoch Times разкриват множество истории за нечовешките условия в затворите и системните изтезания. Десет от тях са арестувани и изпратени в трудови лагери и затвори. По-късно някои от тях загиват от изтезания, каквито вече са описали на страниците на вестника. В момента в Китай в трудови лагери и затвори са държани около 90 репортери на вестника.

Използвайки уникалния поглед върху Китай посредством мрежата си от репортери, Epoch Times публикува серията от статии със заглавие “Деветте коментара за комунистическата партия”, които вече се разпространяват по цял свят под формата на книга. Тя разкрива в най-висока степен истинската природа на партията, шокирайки читателите с факти, които досега никой не е посмял да изрече.

За пет години Epoch Times вече има издания в около 30 държави по света. Основната мисия на вестника е да отразява новините отговорно и по истинен начин, за да помогне на читателите да живеят по-добър живот, да виждат красотата около себе си и да уважават останалите около тях. Медията подкрепя и защитава свободата на пресата, на словото и на сдружаването, и работи за затвърждаването и поддържането на свободата на убежденията и всички човешки права на хората по света.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!