Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нова вълна на преследване в Китай довежда до стотици арести и двама убити


Практикуващи Фалун Гонг от Хонг Конг организираха шествие пред Службата за връзки с Китай и прочетоха съобщението на Фалун Дафа Асоциацията на 14 октомври. Те предупредиха замесените в преследването на Фалун Дафа членове на Китайската комунистическа партия да прекратят незабавно репресиите. (Epoch Times)

Практикуващи Фалун Гонг от Хонг Конг организираха шествие пред Службата за връзки с Китай и прочетоха съобщението на Фалун Дафа Асоциацията на 14 октомври. Те предупредиха замесените в преследването на Фалун Дафа членове на Китайската комунистическа партия да прекратят незабавно репресиите. (Epoch Times)

На 18 октомври 2005 г. известният пекински правозащитен адвокат Гао Джишън, заяви в отворено писмо до Ху Цзинтао (китайският лидер) и до Вен Джиабао (китайският премиер): „В момента тече системна национална и добре организирана кампания на репресии срещу наши граждани, които вярват във Фалун Гонг, и това е факт”.

Новата вълна от репресии извършени от Китайската комунистическа партия вече доведе до незаконните арести на близо 100 последователи на Фалун Гонг в провинция Хейлонджан и най-малко двама убити. Няколко дни преди 1 октомври най-малко 80 практикуващи Фалун Гонг бяха арестувани в Пекин. Само в район Хаидиан в Пекин бяха задържани 28 практикуващи вечерта на 28 септември. От септември насам в провинциите Гуандон и Хъбей се извършват широкомащабни арести. Няколкостотин души са незаконно арестувани.

Близо 100 отвлечени и двама убити

Според уебсайта Minghui.Net (minghui.ca) около 100 последователи на Фалун Гонг са отвлечени в градовете Харбин, Дацин и Хъган в провинция Хейлонджан от септември насам. От тях Лу Лихуа от град Харбин и Су Джичън от Хъган са били изтезавани до смърт.

Лу Лихуа е родена през август 1962 г. На 23 септември 2005 г. била отвлечена от дома си около 6 часа сутринта и изпратена в центъра за арестанти в Харбин. На 2 октомври вечерта била отведена в болница около 19.20 часа, но вече била мъртва. Хората, които я видели, твърдят, че лицето, гърдите, гърба и други част от тялото й бил покрити със синини от побой.

Су Джичън, 40-годишен, работел в главния офис на мината Наншан в град Хъган, провинция Хейлонджан. Полицията похитила Су от дома му на 26 септември 2005 г. На 2 октомври той починал във Втори арестантски център в Хъган. Лицето на Су и други части на тялото му били покрити с кръв и рани. В носа и устата му също имало кръв.

Графика, която показва броя на потвърдените смъртни случаи на последователи на Фалун Гонг в Китай (Minghui.ca)

Над 20 души са обявили гладна стачка и животът им е в опасност

При новата вълна от арести са били отвлечени над 50 практикуващи Фалун Гонг. Понастоящем повече от 20 души, задържани във Втори арестантски център са обявили гладна стачка. Няколко души в Първи арестантски център, включително Ян Йонйин, са на ръба на смъртта.

Първи и Втори арестантски центрове в Хъган са получили заповед да използват сила срещу практикуващите, без да се притесняват за смъртта им. Местната полиция твърди, че не може да освободи последователите на китайската система за самоусъвършенстване, дори ако са на път да загинат. Властите се опитват тайно да изпращат хората в трудови лагери.

Освен това, на 23 септември 2005 г. голям брой полицаи от град Дацин са задържали над 30 последователи на Фалун Гонг. Всички жени били изпратени в Дацинския арестантски център и повечето от тях са били изтезавани. Тан Дзънйе била принудена да седи върху метален стол с ръце и крака в белезници. Жената била хранена насилствено с тръба в трахеята и повръщала кръв.

Най-малко 80 души са арестувани в Пекин

През септември 2005 г. са арестувани поне 80 последователи на Фалун Гонг, включително Баи Шаохуа, Лиу Хаихон и Лиу Юджиан. Само в район Хаидиан на 28 септември са били арестувани 28 практикуващи. Техни колеги, роднини и приятели били тормозени и викани в полицията.

За да хванат Лиу Юджиан, полицаите открили съпругата му (която не е последователка на Фалун Гонг) на работно й място и я заплашили с нахлуване в дома на семейството. Полицията конфискувала имуществото им и отвлекли Лиу, когато се прибрал от работа.

Джъ Лей, съпруга на Баи Шаохуа, която е главен мениджър на компанията Beijing Langwey Visual-Telecommunication Electronic Technology Company, била отвлечена от властите. На следващия ден полицаите пристигнали на работното й място и конфискували имущество на фирмата. Били отнесени най-малко 5 компютъра, които били изпратени за „проучване” в общинското бюро за обществена сигурност. Полицаите отворили касата на фирмата, претърсили всички 30 служители на компанията и ги отвели в районния полицейски участък Уаншоусъ в Хаидин.

Лиу Йонуан бил отвлечен за втори път и до момента на написване на тази статия е бил на гладна стачка. Полицаите го хранели насилствено с тръба в трахеята всеки ден. Сега Лиу се нуждае от помощ, за да върви, защото има невъобразимо силни болки в двата си крака.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!