Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Международна информационна медия обвинява Китай за блокиране на форум в Хонг Конг

Международната информационна медия Epoch Times обвини китайското правителство в опит да осуети провеждане на пресконференция на тема „Бъдещето на Китай” в хотел „Конрад” в Хонг Конг. На форума били поканени да изнесат речи канадският депутат Джак Уийлър, тайванският политолог Мин Чу-чън и бившият законодателен експерт от Хонг Конг, Зето Уах.

Според редактора на изданието Epoch Times, професор Мин имал проблеми с получаването на виза за Хонг Конг и чакал за издаването й няколко дни. Според организаторите хотелската администрация разрешила с неохота провеждането на форума, твърдейки, че в залата за пресконференции се появил теч.

Това не е учудващо предвид факта, че наскоро на изданието бяха отказани акредитации за срещата на ООН в Ню Йорк. Освен това репортери на вестника са имали трудности при получаване на достъп до различни медийни събития, по-специално по време на визити на китайски делегации. По думите на редактора Наня служители на ООН признали, че от китайското правителство им е бил оказан натиск.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!