Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За да победим тероризма, трябва да победим комунизма

Д. Дж. Макгуайър, Е-лоби за Китай

Докато Лондон се възстановява след терористичната атака от 7 юли, почти всеки посочва с пръст към Ал Кайда като виновник. Това е вярно, що се отнася до този въпрос. Самата организация Ал Кайда поеха отговорност за случилото се и доказаха на всички, че войната с тероризма трябва да продължи, докато Осама бин Ладен и неговите съмишленици не бъдат обезвредени.

Въпреки това тези, които обвиняват Ал Кайда, не стигат достатъчно далеч. Макар атентатът в Лондон да не беше толкова майсторски замислен колкото атаките на 11 септември срещу Ню Йорк и Вашингтон и взрива в Мадрид от 11 март 2004 г., той изисква организиране , разполагане във времето, планиране и пари. Това не може да бъде постигнато от организация, бореща се за собственото си оцеляване в Афганистан или западен Пакистан. С този атентат Ал Кайда също разкри, че има нова база за операции, откъдето може да атакува свободния свят. Става все по-ясно, че тази база се намира в Иран, което пък означава, че Ал Кайда оцелява и се възстановява, съгласно повелята на геополитическия съюзник и военен благодетел на иранската молла-крация: Китайската комунистическа партия.

Не е тайна, че ККП тероризира собствения си народ и тези, които са запознати с това. Също е известно, че ККП е настроена анти-американски. Но малцина знаят колко здрави са връзките на комунистите с международния тероризъм – и това незнание не е случайно. Това е част от комунистическата стратегия срещу Америка. Както отбелязва героят на Кевин Спейси в „Обичайните заподозрени”, „Най-големият трик на дявола е, че убеждава хората по света, че не съществува”. Китайската комунистическа партия се опитва да използва същия трик при връзките си с тероризма, но без успех: тези връзки съществуват и всеки може да ги види.

Комунистите изпраха парите на Осама бин Ладен от наркотици през многобройните си финансови фронтове на фондовите борси по цял свят. Подписаха икономическо споразумение с неговите домакини талибани в деня, когато падна Световният търговски център. Отново те инсталираха оптична мрежа в Ирак, за да помогнат на Садам Хюсеин да обедини цялата си отбранителна система и после му продадоха ракетни жироскопи и други военни технологии срещу ваучери за петрол срещу храни. Те имат дългогодишна история на икономически и военни отношения със Сирия, чийто режим на Ба’атист беше поддръжник на Хизбола и съюзник от години. Всъщност, Сирия беше домакин на настоящия президент Ху Цзинтао, когато той нарече Израел „колонизаторски заговор, целящ да отдели от арабската нация част, която е скъпа за нея – Палестина”. Комунистите също послужиха като инструмент в усилията на иранската молла-крация да стане ядрена сила, въпреки – или може би поради – помощта на иранския режим и спокойствието за операциите на Ал Кайда, включително и на много от самите терористи, участвали в атаките на 11 септември 2001 г.

За комунистически Китай продължаващата подкрепа за терористите, стремящи се да убиват американци, не е случайна, тъй като цялата комунистическа геополитическа стратегия е разработена с цел да увреди и накрая да подчини САЩ. Докато Америка е „бляскав град на хълма”, комунистите ще се опитват да я унищожат. Завладяването на демократичен Тайван и засенчването на Япония и Индия като водещи азиатски сили са просто стъпки към световно господство, защото това е единствената цел, която ще удовлетвори радикалния национализъм, който комунистите подклаждат, за да отклонят вниманието на китайския народ от масовата корупция, ужасяващите репресии и спъващата бедност, които ККП му е наложила. Така Китай никога няма да спре да работи срещу Америка, нито пък режимът ще престане да подкрепя нейните терористични врагове.

По време на Първата студена война между САЩ и Съветския съюз, Москва прехвърли голяма част от своите операции на сателита си Куба. Комунистите в Ангола, Никарагуа и Ел Салвадор бяха клиенти на Хавана, но всеки с право сочеше към Москва като краен облагодетелстван и благодетел на тези сили.

Сега Америка се намира във Втора студена война – срещу комунистически Китай, чиято пряка подкрепа към спонсорите на терористи като Иран и Сирия е всъщност непряка подкрепа за терористите на Ал Кайда, които убиха голям брой испанци и хиляди американци. Никое противоположно твърдение не може опровергае факта, че комунистите имат желание да подкрепят Ал Кайда.

Войната на терор стана част от битката на комунистически Китай срещу САЩ и сега е една от многобройните сцени във Втората студена война. Америка, Великобритания и останалият свободен свят никога няма да бъде в безопасност, докато Китайската комунистическа партия не последва Съветския съюз и побратимите от източноевропейските страни на купчината пепел на историята. Докато дойде този ден, войната на терора не може и няма да бъде спечелена.

Д. Дж. Макгуайър е президент и съосновател на Е-лоби за Китай, както и автор на „Драконът в тъмнината: как и защо комунистически Китай помага на нашите врагове във войната на терора”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!