Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво ще направите когато вълната на оттегляне от Комунистическата Партия ненадейно пристигне?

туйданг

Трогателната история се случва когато преди години известното ни цунами залива Югоизточна Азия. Преди пристигането на цунами, морската вода на плажа силно се отдръпва. Множество красиви миди се откриват по пясъка и много туристи се втурват да ги събират. Цветовете на облаците по хоризонта стават чудно хубави. Хората стоят на брега и се наслаждават на гледката.

В този момент местен жител, който знаел за опасността, завикал: "Идва опасност, бягайте бързо!". Гледката била неочаквана, а викът още повече. Никой не му повярвал. Хората дори се подразнили и го напъдили. Но щом местният жител напуснал, масивната вълна връхлетяла.

Библията описва времето на Големия Потоп. Когато Потопът наближавал, тогавашните пророци казвали на хората отново и отново: "Идва голям потоп, идва голям потоп!". Малцина им повярвали, но тези които им повярвали били спасени.

Не става дума за това, дали човек вярва на предупреждението или не, а за това, дали е отговорен за собствения си живот. Човек трябва да поеме отговорност за своя собствен живот и да избере бъдещето си.

Историята е оставила много подобни уроци. Хората са свикнали да предричат какво ще се случи в бъдещето въз основа на собствения си житейски опит, но множество важни неща в човешкото общество са отвъд тяхното въображение. Като например Културната Революция и земетресението в Тангшан - Китай, рухването на Съветския Съюз, падането на Берлинската Стена, появата на САРС, цунамито в Южна Азия; преди всъщност те да станат, за много хора всички те бяха невероятни.

Неизбежно е хората да нямат различни становища когато стане дума за важни въпроси. Не се разрешава да се каже истинска небесна тайна на хората предварително. Често обаче тайната е изказвана посредством намеци и предсказания. Всички човешки същества имат възможността да изберат начина си на действие. Когато злото иска да унищожи хората, то често ги привързва към себе си, като например движението за "Опазване на Напредъка" [1]. Дори и такива, които са болни и са на легло биват изпращани на политически събрания за подновяване на клетвата си (полагане на клетва наново за отдаване живота си за комунизма). В потивоположност на това, огромна разлика съществува когато на някого се предлага истинско спасение: никой не може да ви спаси, ако вашето сърце не се промени. Ето защо праведните вери съветват хората да са добри. Те дават причини и обосновка за да могат хората да направят собствения си избор и им дават възможност да поемат отговорност за себе си. Това е единственият начин, по който хората могат да разберат какво биха искали да бъдат за в бъдеще и да изберат собствения си път.

[1] Движението за "Опазване на Напредъка" е текущо движение в Китайската Комунистическа Партия с цел да се пропагандира "напредък" на Партията. Мероприятията включват събрания за политическа подготовка и многократно полагане на клетва за отдаване живота си в името на комунизма.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!