Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Голям бунт избухна в Хуашуй, гр. Донгян

Голям бунт избухна в Хуашуй, гр. Донгян на 10 Април. Бунтът започва когато служители на безопасността безразборно връхлитат със служебните си коли върху възрастни селяни за да ги разпръснат, причинявайки с това ранявания и смъртни случаи. Селяните протестират срещу химическите предприятия, сериозно замърсяващи околната среда.

Възмутено от случилото се, цялото село обграждат превозните средства на градския общински съвет, хвърляйки камъни, преобръщайки коли и автобуси, и биейки служители на безопасността, които се окажели на пътя им. Ранените са стотици и от двете страни, като половината от тях са служители на обществената безопасност.

Впоследствие се съобщава, че след този широкомащабен конфликт, висши партийни органи забраняват на медиите да се въвличат.

Според местни селяни, цялото село е в негодувание и безпомощност. Те вече нямат посеви, реката им е отровна, а от отровните индустриални газове зародишите на бременните жени са изродени. Селяните напразно търсят помощ навсякъде, но без резултат.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!