Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Д-р Мирослав Ненков: Ако някой се опитва да клати правителството, Господ да го убие!

991-ratio-miroslav-nenkov

Свидетели сме на една пандемия, която ни удари, но тя няма да е нито първата, нито последната. COVID-19 го има. Това заяви анестезиологът и бивш здравен министър д-р Мирослав Ненков в предаването „Пресечна точка“ по Нова телевизия.

„Медицинското явление го има, вирусът се предава от човек на човек. Това заболяване ще мине и замине и може би след година дори няма да си спомняме за него“, коментира той.

По думите му социалните мрежи разпространяват неверни информации, свързани с вируса, които паникьосват хората. Той бе категоричен, че от това някои са се обогатили.

„Говореше се, че за всеки втори болен от COVID-19 се давали пари. Това не е вярно. Ако някой се опитва да клати правителството по този начин, Господ да го убие“, отсече д-р Ненков.

„Можем да не си навредим толкова, ако се обединим и спазваме простите мерки. Можем да си работим с предпазна маска, да си мием ръцете и да се дезинфекцираме. Това няма да ни попречи да работим. Много важна е личната отговорност на всеки един от нас“, подчерта д-р Ненков.

„Вирусът не лети сам, той се пренася с капката от слюнката ни. Капката се спира от маската“, обясни бившият здравен министър.

Блиц

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!