Премиерът леко се врътна за маските на открито

Image may contain: text that says 'българия HA три морета кой не ще мира, да CE карантинира! терми BAN HO+ S MkAtt 21-10.20'

https://www.facebook.com/TerminalniKolaji

Премиерът Бойко Борисов даде леко на заден ход за новата мярка, която предвижда да се носят предпазни маски и на открито. Той нареди на здравния министър проф. Костадин Ангелов да опомене точно и ясно в заповедта при какви условия трябва да се носят предпазните маски. Любопитното е, че това се случва, след като хората показаха, че ще дадат отпор на новата мярка.

“Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание”, отсече премиера по време на редовното правителствено заседание днес.

Изказването му идва около 24 часа след обявеното намерение на Министерството на здравеопазването хората в цялата страна на де задължат да носят маски на открито. Това се случи след проведен експертен съвет, на който присъстваха епидемиолози и инфекционисти, които се обединиха около становището, че по този начин ще се ограничи разпространението на COVID-19.

Малко по-късно на брифинг проф. Ангелов обяви, че заповедта ще влезе в сила от четвъртък и ще важи до края на месец ноември. Последва обаче бурна обществена реакция, а експерти заявиха, че по този начин няма да се ограничи разпространението на инфекцията, тъй като заведеня за хранене, клубове и фитнес зали продължават да работят, а в тях носенето на маски не е задължително.

За тази вечер недоволните хора от мярката организират протест на "Орлов мост" от 19 часа.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...