Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Студентите от СУ излизат на протест с искане на оставките на Борисов и Гешев

.

Студенти от Юридическия факултет на Софийския университет ”Св. Климент Охридски”, както и от други висши учебни заведения, излизат на протест.

Той се провежда днес в 07:30 пред стълбите на главния вход на университета, научи "Сега". 

Студентите настояват за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Организаторите на демонстрацията са уведомили Столична община. Към момента не се планира да бъде блокирано движението на кръстовището пред Софийския университет.

Преди месец антиправителствените бяха подкрепени и от 33-ма преподаватели във СУ, Нов български университет и Университетът по архитектура, строителство и геодезия.

 "През последните години в обществото ни тлее засилващо се недоволство от модела на управление на държавата. Характеристиките на този модел, припознати като сериозни проблеми от една немалка част от обществото, включват: срастване на държава и олигархичен бизнес, корупция, политически чадър над определени фигури, съчетан с безпардонно използване на правоохранителните органи и правораздавателната система като бухалка срещу неудобни представители на гражданския сектор и опозицията, потъпкана свобода на словото, социална безперспективност, напоследък също и лошо управление на здравните и икономическите последици от настъпилата световна пандемия", се казва в писмото на университетските преподаватели.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!