Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Журналист вещае: България под блокада от 19 октомври, връщат КПП-тата

Журналист вещае: България под блокада от 19 октомври, връщат КПП-тата

Правителството ще опита ново затваряне - вероятно на 19. 10. 2020 г. Това свидетелстват запознати. Тестват се системите за онлайн обучение по учебните заведения в провинцията. МВР се готви да слага КПП-та!

Това написа на стената си във фейсбук журналистът Димитър Стоянов от сайта „Биволъ”. Според него това е начинът властта да се справи с протестите.

„Дори не знаем дали данните за болните (заразените) с COVID 19 са достоверни! Правителството има нужда от повече заразени! А те броят! #ОПГЕРБ ще съсипят всичко онова, което още не са”, убеден е „биволът”.

Твърдението на Стоянов бе опровергано по-рано днес от проф. Костадин Ангелов.

Не възнамеряваме да затягаме мерки. Няма да се поставят КПП-та и няма да се прилагат нови ограничителни мерки, отсече здравният министър на брифинг в Министерския съвет.

Трябва да спазваме сегашните мерки срещу COVID-19 – дисциплина, отговорност, носене на маски, ползване на дезинфектанти, лична хигиена. Ще проверяваме дали мерките се спазват. Трябва да свикнем да живеем с този вирус и да спазваме разписаните мерки, защото те дават и ще дават най-голяма сигурност, подчерта министърът.

Малко по-късно и премиерът Бойко Борисов потвърди, че "нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения". 

"Тази динамична среда, в която броят на заразените с COVID-19 се увеличава, изисква също институциите да продължат да бъдат максимално концентрирани, а контролът да е изключително силен. Особено сега, когато предстои и сезонът на грипната епидемия", коментира още министър-председателят. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!