Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нов силен мач на България - разтреперихме сърбите, но пак изпуснахме победа в края

Втори пореден двубой при новия селекционер Илиев, който дава надежди за промяна

България изпусна да победи Сърбия като гост в последния мач за двата отбора в европейските квалификации.

Домакините изравниха за крайното 2:2 само осем минути преди края, а ние можем да съжаляваме, че още едно смело и достойно представянето на отбора ни не бе наградено с победа.

Както и преди четири дни срещу Унгария, когато отново допуснахме изравняване за 2:2, българите обърнаха резултата от 0:1 до 2:1 срещу отбор, който се смяташе за категоричен фаворит срещу тях.

В последните си два мача срещу най-силните състави в групата доказахме, че всъщност може и да не е толкова лош материалът, за което се говори като оправдание от кой ли не фактор около националния в последните години. Можем само да съжаляваме, че не бихме поне по веднъж Литва и Черна гора, които са далеч от нивото на унгарци и сърби, а взехме само 1 точка от четирите мача с тях.

Равносметката е, че Унгария и Сърбия отиват на Евро 2024, макар днес съперникът ни доста сериозно да потрепери. Защото Черна гора поведе в Будапеща и при наша победа в Лесковац, сърбите оставаха трети.

Снимка: AP/БТА

Стадионът се чувстваше доста некомфортно, а президентът на страната Александър Вучич гледаше часовника си нервно, както и всеки в публиката на домакините. До него пък седна президентът на УЕФА Александър Чеферин и не би следвало да съжалява, че избра да гледа точно този мач.

Защото той бе атракция и драма.

Домакините започнаха ударно и ни сгазиха до 20-ата минута, а нашите трудно излизаха от наказателното си поле. В 16-ата минута сърбите откриха с гол на Милош Велкович отблизо и ни накара да свием сърца в очакване на лош сценарий.

Но не - българите изравниха играта и още до почивката трябваше да изравнят, когато Кирил Десподов разстресе горната греда с хубав шут.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Нов силен мач на България - разтреперихме сърбите, но пак изпуснахме победа в края | Корнер.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!